Druk bezocht Energiecafé Energiecoöperatie Heumen

Dinsdag 31 mei vond in de Buurderij in Overasselt het eerste Energiecafé van Energiecoöperatie Heumen plaats. Bezoekers kwamen deze avond meer te weten over hoe je in je eigen omgeving aan de slag kunt met verduurzaming. Met ruim tachtig aanwezigen was de bijeenkomst druk bezocht.

Collectief verduurzamen

Nu de energieprijzen fors stijgen en onze gaslevering niet meer vanzelfsprekend is roept dit vragen op. Bijvoorbeeld wat je zelf kunt ondernemen. Leden van energiecoöperatie Heumen lieten zien hoe je verduurzaming in je eigen buurt collectief kunt aanpakken. De coöperatie werkt samen met ontwikkelaar GroenLeven en het Nijmeegse Wiek-II aan de realisatie van Zonnepark Teersche Sluispolder in Malden. Energiecoöperatie Heumen is beoogd eigenaar van het zonnepark. Inwoners die de plannen steunen of willen meedenken kunnen lid worden van de coöperatie.

Duurzaam huis

Ook was er tijdens het Energiecafé aandacht voor wat je individueel kunt doen. Een aantal experts was uitgenodigd om de mogelijkheden toe te lichten. Zo gaf Jos van de Lint een presentatie vanuit het Loket Duurzaam Wonen. Hier kunnen inwoners van de gemeente Heumen terecht voor een advies op maat over hun huis. Inwoners kunnen onder meer meedoen met het gemeenteproject ‘Zonnepanelen voor iedereen’. Ook zijn er leningen en subsidies beschikbaar voor isolatie en alternatieve warmtebronnen. Bekijk de presentatie van het Loket Duurzaam Wonen.

Vanuit Energiecoöperatie Leur gaf Allard van Krevel een toelichting over de voors en tegens van een warmtepomp in je woning. Bekijk de presentatie en doe je voordeel met de tips. Piet Geelen, inwoner van Overasselt, deed uit de doeken hoe hij zijn vrijstaande huis in drie jaar volledig verduurzaamde. Bekijk hier wat daarbij kwam kijken, wat het kostte én wat het opleverde. Voor vragen kun je Piet bereiken via 06 15271329.

Enthousiasme

Van de kans om vragen te stellen aan de deskundigen werd tijdens de afsluitende borrel nog goed gebruik gemaakt. Energiecoöperatie Heumen is blij met de opkomst en het enthousiasme: ‘Het thema blijkt bij veel mensen te leven. We hopen dat nog meer inwoners van de gemeente Heumen zich bij ons aansluiten.’ Kijk voor meer informatie, inschrijven voor de nieuwsbrief, of lid worden op www.energiecooperatieheumen.nl.