Druk bezocht Energiecafé Energiecoöperatie Heumen

Dinsdag 31 mei vond in de Buurderij in Overasselt het eerste Energiecafé van Energiecoöperatie Heumen plaats. Bezoekers kwamen deze avond meer te weten over hoe je in je eigen omgeving aan de slag kunt met verduurzaming. Met ruim tachtig aanwezigen was de bijeenkomst druk bezocht.

Nu de energieprijzen fors stijgen en onze gaslevering niet meer vanzelfsprekend is roept dit vragen op. Bijvoorbeeld wat je zelf kunt ondernemen. Leden van energiecoöperatie Heumen lieten zien hoe je verduurzaming in je eigen buurt collectief kunt aanpakken. De coöperatie werkt samen met ontwikkelaar GroenLeven en het Nijmeegse Wiek-II aan de realisatie van Zonnepark Teersche Sluispolder in Malden. Energiecoöperatie Heumen is beoogd eigenaar van het zonnepark. Inwoners die de plannen steunen of willen meedenken kunnen lid worden van de coöperatie.

Ook was er tijdens het Energiecafé aandacht voor wat je individueel kunt doen. Een aantal experts was uitgenodigd om de mogelijkheden toe te lichten. Zo kun je onder meer terecht bij het Loket Duurzaam Wonen voor een advies op maat over je huis. De voors en tegens van de warmtepomp en van isoleren kwamen langs en een inwoner van Overasselt deed uit de doeken hoe hij zijn eigen huis in drie jaar volledig verduurzaamde. Van de kans om vragen te stellen aan de deskundigen werd enthousiast gebruik gemaakt.

Energiecoöperatie Heumen is blij met de opkomst en het enthousiasme: ‘Het thema blijkt bij veel mensen te leven. We hopen dat nog meer inwoners van de gemeente Heumen zich bij ons aansluiten.’ Kijk voor meer informatie of lid worden op www.energiecooperatieheumen.nl.