Energiecafé Heumen

 • Datum:
  31-05-2022
 • Tijd:
  20:00
 • Locatie:
  Buurderij De Lage Hof Overasselt

Dinsdagavond 31 mei organiseert Energiecoöperatie Heumen een Energiecafé in Buurderij De Lage Hof, Overasselt. Inwoners van gemeente Heumen zijn van harte welkom. Deze avond zijn er verschillende sprekers en is er een kleine informatiemarkt. We sluiten af met een borrel. Thema van de avond is duurzame energie. Inloop vanaf 19.30uur, start om 20.00uur.

Energieprijzen rijzen de pan uit! Weten wat jij kan doen? Kom langs bij Energiecafé Heumen 

Het zal je niet zijn ontgaan. De energieprijzen gaan de laatste tijd door het dak. De situatie in Oekraïne zorgt voor veel onzekerheid op de energiemarkt. Maar ook voor de oorlog uitbrak waren de prijzen al flink aan het stijgen door een toenemende vraag naar gas en stroom en een dreigend gastekort. Met ongekende prijsstijgingen als gevolg. 

We begrijpen dat dit vragen oproept. Hoe kan ik zelf aan de slag met het verduurzamen van mijn huis en zo kosten besparen? Is een warmtepomp iets voor mij? Het energieloket van gemeente Heumen licht toe hoe je als woningeigenaar, individueel of samen met de buurt, je huis energiezuiniger maakt. Ook vertelt een inwoner van Overasselt hoe hij zijn huis volledig heeft verduurzaamd. 

Energiecoöperatie Heumen laat zien dat je verduurzaming collectief kunt aanpakken. De coöperatie en projectvoorbereider Wiek-II werken samen met ontwikkelaars GroenLeven en Enovos aan Zonnepark Teersche Sluispolder. Hoe jij als inwoner meeprofiteert van lokale zonne-energie leggen ze je graag uit.

Na de verschillende presentaties geven lokale installatiebedrijven uitleg over onder meer warmtepompen en isolatie. Je kunt meteen terecht met je vragen hierover.

Programma

 • Energiecoöperatie Heumen en GroenLeven over Zonnepark Teersche Sluispolder 
 • Loket Duurzaam Wonen Plus 
 • Persoonlijk verhaal: verduurzamen huis  
 • Persoonlijk verhaal: gebruik warmtepomp  
 • Lokale installatiebedrijven beantwoorden vragen 

Energiecafé Heumen
Dinsdag 31 mei, inloop 19.30 uur, start 20.00 uur
Buurderij De Lage Hof, Kasteelsestraat 5, Overasselt.


Aanmelden voor het Energiecafé is niet nodig. Deelname gratis