18 oktober: Energiecafé

  • Datum:
    18-10-2022
  • Tijd:
    20:00
  • Locatie:
    Harm's Hoeve

De toekomst van energie is lokaal. Wiek-II ziet daarom kansen om samen met ECH en andere partners te werken aan een Heumense Energiemaatschappij. Dit energiebedrijf, dat in handen is van inwoners, levert lokaal opgewekte energie aan inwoners van de gemeente Heumen en werkt samen met lokale producenten en verbruikers naar meer opslag en flexibiliteit om zo te zorgen voor een groeiende lokale energiebalans.

Welke voordelen heeft een eigen lokale energiemaatschappij? Als we zelf mede-eigenaar zijn blijven de opbrengsten van de stroomverkoop in onze eigen dorpen. Ook hebben we zeggenschap over wat er met de opgewekte stroom gebeurt en over de prijs van de energie. Onze persoons- en gebruiksgegevens blijven lokaal. En we kunnen zelf verder bouwen aan de onze individuele en gedeelde energievoorziening. Is dat makkelijk te regelen? Nee, maar we denken dat het kan! 

Wil je meer weten over het idee en meedenken over de mogelijke rol van ECH in dit plan? Leden zijn op 18 oktober van harte welkom in het Energiecafé. Locatie: Harm’s Hoeve, Westerkanaaldijk 5 in Malden. De bijeenkomst begin om 20.00u.

Aanmelden voor het Energiecafé is niet nodig. Deelname gratis.