Grootschalige inzet zonnepanelen

Zonnepanelen op de Radboudboerderij

Veel inwoners in de gemeente Heumen hebben al zonnepanelen op hun dak geïnstalleerd. Energiecoöperatie Heumen wil een stap extra zetten door zonnepanelen grootschaliger te plaatsen. Zoals op het dak van de Radboudboerderij. Daar is plaats voor 700 panelen. Dit levert energie op voor zo’n 50 huishoudens. Radboud UMC wil graag meewerken en onderzoekt de mogelijkheden.

Samen met HGD/Modderkolk en Wiek-II zijn de plannen voor het zonnedak uitgewerkt. Ook Liander werkt mee door een extra aansluiting te realiseren. Berekeningen tonen aan dat het project rendabel is. Met volle energie gaat de werkgroep Zon verder. In april 2020 volgt naar verwachting de aanvraag van de SDE-subsidie, waarna de uitvoering in 2021 in het verschiet ligt.

Meedoen?

Nieuwsgierig naar ontwikkelingen in lokale duurzame energie? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of als lid van onze coöperatie via deze link. Of lees verder over onze projecten wind en water. Wie weet ga je deelnemen aan een van onze projecten en help je samen met andere inwoners mee om onze eigen schone energie op te wekken. Je bent van harte welkom.

Theo Hopman

Boerendaken vol zonnepanelen, en wie weet wat er nóg meer in het vat zit?
Theo Hopman, lid Energiecoöperatie Heumen