Windmolens naast A73?

Windenergie

Energiecoöperatie Heumen wil graag windmolens realiseren naast de A73. Maar alleen mét draagvlak van omwonenden en in een vorm waardoor de windmolens van en voor burgers zijn. Vanwege de impact op de omgeving en de kostbare investeringen is dit nog geen gelopen race. We zijn daarin afhankelijk van gemeente Heumen, die een ruimtelijke visie voor de kaders van deze energieontwikkeling heeft opgesteld. Inwoners konden hierop hun zienswijzen indienen. Er zijn meer dan 200 reacties binnengekomen bij de gemeente. Nieuwsgierig naar de zienswijze van Energiecoöperatie Heumen? Download dan onze zienswijze.

Met betrokkenen

Hoe meer mensen meedenken, hoe groter de kans op een visie die gedragen wordt. Het onderwerp leeft in onze gemeente en dat is goed. Helaas gaat dit project minder snel dan wij zouden willen. In de tussentijd voert de energiecoöperatie gesprekken met omwonenden van de Westerkanaaldijk, de Parksesteeg, Jachthuis en Weezenhof. We zijn blij dat voldoende afgevaardigden nu al betrokken zijn bij de coöperatie. Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in lokale duurzame energie? Meld je dan aan als geïnteresseerde via deze link. Of lees verder over onze projecten zon en water. Wie weet ga je deelnemen aan een van onze projecten en help je samen met andere inwoners mee om onze eigen schone energie op te wekken. Je bent van harte welkom.

Meedoen?

Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in lokale duurzame energie? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of als lid van onze coöperatie via deze link. Of lees verder over onze projecten zon en water. Wie weet ga je deelnemen aan een van onze projecten en help je samen met andere inwoners mee om onze eigen, schone energie op te wekken. Je bent van harte welkom.

Jeroen Dankelman

Er moet iets gebeuren. En tegelijk kritisch blijven op voor- en nadelen.’
Jeroen Dankelman, lid Energiecoöperatie Heumen