Energiecoöperatie Heumen wil graag windmolens realiseren naast de A73. Maar alleen mét draagvlak van omwonenden en in een vorm waardoor de windmolens van en voor burgers zijn. Vanwege de impact op de omgeving en de kostbare investeringen is dit nog geen gelopen race.

Windmolens met draagvlak en in handen van burgers

Energiecoöperatie Heumen wil graag windmolens realiseren naast de A73. Maar alleen mét draagvlak van omwonenden en in een vorm waardoor de windmolens van en voor burgers zijn. Vanwege de impact op de omgeving en de kostbare investeringen is dit nog geen gelopen race. We zijn daarin afhankelijk van gemeente Heumen, die een ruimtelijke visie voor de kaders van deze energieontwikkeling heeft opgesteld.

Zienswijze

Inwoners konden tot voor de zomer 2019 hun zienswijzen indienen. Er zijn meer dan 200 reacties binnengekomen bij de gemeente. Hoe meer mensen meedenken, hoe groter de kans op een visie die gedragen wordt. Het onderwerp leeft in onze gemeente en dat is goed.

Gesprek met omwonenden

Helaas gaat dit project minder snel dan wij zouden willen. In de tussentijd voert de energiecoöperatie gesprekken met omwonenden van de Westerkanaaldijk, de Parksesteeg, Jachthuis en Weezenhof. We zijn blij dat voldoende afgevaardigden nu al betrokken zijn bij de coöperatie.

Meedoen?

Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in lokale duurzame energie? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Of lees verder over onze projecten zon en water. Wie weet ga je deelnemen aan een van onze projecten en help je samen met andere inwoners mee om onze eigen, schone energie op te wekken. Je bent van harte welkom.

Windpark naast snelweg A73

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *